Lavazza

Lavazza är ett familjeägt kafferosteri från Turin i Italien som specialiserar sig på att producera och sälja premium kaffeprodukter. Grundat i Turin år 1895, där företaget har sedan dess expanderat globalt och erbjuder ett brett utbud av kaffeblandningar, från klassisk espresso till single origin kaffe.

Luigi Lavazza, var först med att blanda bönor av olika ursprung, vilket präglar företagets kultur och hantverk än idag. Med det italienska arvet och kvalitetstänket som grund, utvecklar Lavazza nya blandningar och smakkombinationer i olika malningsgrader för att passa alla sätt att dricka kaffe. Lavazza är idag världens tredje största kaffevarumärke och ses globalt som en symbol för den italienska kaffeupplevelsen.

Lavazza är stolt över sitt engagemang för hållbarhet, genom att omsorgsfullt välja högkvalitativa kaffebönor och samarbeta med bönder och samhällen för att förbättra deras levebröd. Företaget driver även kaféer och kaffebarer samt tillhandahåller professionella kaffemaskiner och utrustning för företag.