Bezzera

Bezzera, espressomaskiner sedan 1901

1901 var året då Luigi Bezzera patenterade en innovativ process för att framställa kaffe. Detta var den första moderna espressomaskinen. Den ställdes ut på L'Esposizione Internazionale del Sempione, en världsutställning i Milano, år 1906 där den blev känd. Espressomaskinen har kommit långt sedan den först uppfanns. Den har utvecklats från att vara en enkel maskin till att göra kaffe, till att bli mer komplex och kunna producera en mängd olika drycker. Designen har också förändrats över tid; dagens maskiner ser mycket annorlunda ut än de som tillverkades tidigare.

I nuläget har den fjärde generationen tagit över och den fortsatta innovationen i kombination med moderniseringen har inte ändrat företagets filosofi eller traditioner. Bezzera är fortfarande verksamt idag efter över 100 års verksamhet och det som gör Bezzera så unikt är att alla produktionsprocesser fortfarande sker i Bezzeras egna fabrik. Från val av råmaterial till bearbetning av stål- och koppar, från montering till kvalitetskontroll och en vision om att ge sina kunder en produkt av överträffad kvalitet.

Och nu kommer Bezzera till oss! Vi har länge sett fram emot Bezzeras espressomaskiner och snart är dom äntligen här! Genom åren har vi haft Bezzeras espressomaskiner hos oss på regelbunden service och vi har alltid beundrat kvaliteten och utseendet hos dessa espressomaskiner. Vi går ju igång på det som finns innanför det rostfria och polerade skalet och man kan tydligt se Bezzeras över 100 år långa historia. Det ska bli ett riktigt nöje att få vara en del av Bezzera och deras vision. Därför är ni mer än välkomna till vårt showroom och ta del av denna långa historia inom espressovärlden.